راهنمای گردشگری شهر کاشان

  • kachar
  • 09 تیر 1403
  • بازدید 300

کاشان یکی از شهرهای استان اصفهان است و پس از شهر اصفهان، جایگاه بزرگترین شهرستان این استان را به خود اختصاص داده است. زیبایی مثال‌زدنی و حس طراوت وصف‌نشدنی این شهر از جمله مواردی است که گردشگران را به خود جذب می‌کند. همچنین شهر کاشان به‌دلیل قدمت زیادی که دارد، بناهای تاریخی و فرهنگی زیادی در آن یافت می‌شود.

فهرست مطالب

    راهنمای گردشگری شهر کاشان

    شهر کاشان بیش از هفت هزار سال قدمت دارد و محل تولد یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های بشری به نام سیلک بوده است. مردمان این تمدن اولین کسانی بودند که یکجانشین شدند. سپس آریایی‌ها به مردم تمدن سیلک حمله می‌کنند و در منطقه سیلک که در جنوب غربی کاشان قرار دارد ساکن می‌شوند. کاشان تا پیش از ورود اسلام به ایران یکی از مراکز مهم کشور محسوب می‌شده است. در ابتدای ورود اسلام به ایران شهر کاشان دچار زوال می‌شود و اهمیت گذشته خود را از دست می‌دهد.

    پس از آنکه شهرهای ایران توسعه پیدا کردند، کاشان نیز به‌دلیل اینکه در مرکز کشور قرار دارد، به‌عنوان شهری ارتباطی و تجاری معرفی شد. در همه ادوار تاریخ، شهر کاشان پستی و بلندی‌های زیادی را دیده است؛ اما نقطه عطف برای این شهر را می‌توان دوره‌ صفویه نامید. در این دوره این شهر مرکز اقامت پادشاهان بوده است. در دوره‌ زندیه زلزله‌ای عظیم در این شهر رخ داد؛ اما همچنان شهر به قوت خود باقی ماند. البته در دوره‌ قاجار آشوب‌های متعددی در شهر کشان رخ داد و همین امر سبب شد که از شکوه و جلال این شهر کاسته شود.

    معنی نام شهر کاشان

    در مورد معنی نام شهر کاشان اختلاف نظرهای زیادی میانی اهالی ادب وجود دارد. بسیاری از افراد کاشان را تلفیقی از دو کلمه کی و آشیان می‌دانند که به معنی جایگاه حاکمان است. برخی دیگر عنوان ‌می‌کنند که به‌دلیل اینکه در این شهر کاشی‌های بسیار مرغوبی تولید می‌شده است، به مردم این شهر کاشی می‌گفتند و شهر نیز به کاشان شهرت پیدا کرده است؛ اما اگر به ریشه‌ی کلمه دقت کنیم در فرهنگ فارسی کاشان به‌معنای خانه‌های تابستانی است که در شهر کاشان نیز به‌وفور یافت می‌شوند.

    موقعیت جغرافیایی

    کاشان در منطقه شمال استان اصفهان و در میان کوه‌های کرکس در نطنز اصفهان و کویر مرکزی ایران واقع شده است. کاشان از طرف شمال به استان قم، از طرف شرق به آران و بیدگل، از طرف غرب به دلیجان و از طرف جنوب به شهرستان نطنز منتهی می‌شود.

    کاشان

    مردم کاشان مردمی بسیار خون‌گرم هستند و بازید از این شهر و برخورد گردشگران با مردم این شهر می‌تواند تجربه‌ای بسیار لذت‌بخش باشد. بیشتر مردم این شهر مسلمان هستند و انواع مراسم‌های مذهبی در این شهر بسیار باشکوه در شهر کاشان برگزار می‌شوند. مردم کاشان به زبان فارسی و لهجه کاشانی صحبت می‌کنند.

    مردم این شهر رسم و رسوم ویژه‌ای برای نوروز و چهارشنبه سوری دارند. در شب آخرین چهارشنبه‌ سال بانوی هر خانه‌ای بوته‌ای را آتش می‌زند و به درون کوچه می‌اندازد. همچنین در این شب مردم برای هم فال کوزه می‌گیرند که باعث می‌شود اوقات شادی را در کنار هم داشته باشند. ‌

    مردم این شهر و اطراف آن در روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ دی ماه بوته‌‌های زیادی را جمع‌ می‌کنند و توسط خردسالان این مناطق روی تپه‌‌های بلند شهر قرار می‌گیرند و آن‌ها را آتش می‌زنند. آن‌ها معتقدند که اگر نور این آتش به درخت‌ها برسد آن سال بسیار سال پرثمر خوبی برایشان خواهد بود.

    همچنین مردم کاشان برای مراسم عروسی و خواستگاری نیز برنامه‌ ویژه‌ای دارند. در شب خواستگاری داماد خوانچه به خانه‌ عروس می‌فرستد که این خوانچه شامل شیرینی‌جات، ‌یک جلد قرآن و آینه و... می‌شود.

    ثبت نظر برای این پست

    نظر های شما درباره این پست